formulier wordt verstuurd

Bericht niet verstuurd door een fout!

Formulier verstuurd

Child Consult Collectief

Klaprozenweg 121-A

1033 NN  Amsterdam

Telefoon 06 30 67 90 61

Privacyverklaring

 • Integratieve Kindertherapie

  Het ontstaan van de Integratieve Kindertherapie gaat terug naar 1996 toen het voor mij voor het eerst duidelijk werd dat er een kindertherapie moest komen waarin  kinderen (tussen 4 en 12 jaar) daadwerkelijk ingezet worden om zichzelf te helpen. Zij hebben immers de meeste kennis over zichzelf en zijn deskundig op hun probleem en hun wensen. Als Integratieve Kindertherapeut help je kinderen datgene te integreren wat nodig is om een gelukkig mens te worden.  Dat kunnen nieuwe vaardigheden zijn, prettige gevoelens die bedekt zijn door een trauma-ervaring of kennis en inzicht over anderen waardoor de sociale interactie fijner wordt.

   

  Meer over de werkwijze en casuïstiek vind je in het boek ‘Angst-Wegwijzer’

 • Informatie

  Child Consult is uitgebreid met ChildConsultCollectief.

  Het collectief wordt gevormd door drie gediplomeerde Integratieve MasterKindertherapeuten en ikzelf. Mijn taak is het voeren van de intakegesprekken met jullie als ouders en met die informatie de Integratieve MasterKindertherapeut te kiezen die het best bij jullie kind past. De betreffende IIntegratieve MasterKindertherapeut gaat vervolgens met jullie kind aan de slag en informeert mij na elke sessie van de vorderingen. Op die manier hou ik de vinger aan de pols.

  De praktijk voor Integratieve Kindertherapie is geopend van maandag t/m vrijdag.

   

  De intakes vinden op woensdag plaats en kosten € 250,-.

  De vervolgsessies, die door de MasterKindertherapeuten worden gegeven, kosten € 125,- per sessie van een uur en vinden op de overige dagen van de week plaats in de praktijk van Child Consult.

   

  Algemene regels in de praktijk:

  • Het intake-oudergesprek duurt een uur en dient contant afgerekend te worden bij elke sessie.

  • Een oudergesprek dient minstens 24 uur tevoren worden afgezegd (melden via de voicemail is voldoende).

  • De sessies met het kind zijn vertrouwelijk. De inhoud (wat is er gezegd/gedaan) wordt niet met de ouders besproken tenzij het kind hier uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Het proces van verandering (hoe is het verloop) wordt uiteraard wel met de ouders besproken in de oudervervolggesprekken, die om de vijf sessies plaats vinden.

   

  Verslaglegging:

  • De oudergesprekken zijn ter vervanging van verslagen. Ouders wordt geadviseerd om zelf aantekeningen te maken tijdens de gesprekken met de betrokken hulpverlener.

  • Verslaglegging vindt eventueel wel plaats na een schoolobservatie, waarbij in het verslag zelf  tips voor ouders, kind en leerkracht worden opgenomen.

  • Een schoolgesprek waarin het verslag wordt besproken met leerkracht en ouders is mogelijk.

   

  Doorverwijzing, second opinion:

  • De ouders dienen toestemming te geven voor het opvragen van informatie bij eerdere behandelaars en voor het inschakelen van een second opinion bij een andere hulpverlener/hulpverlenende instantie.

  • De ouders dienen toestemming te geven voor het opvragen van informatie bij andere instanties/hulpverleners/personen waar het kind bekend is (school, clubs, grootouders, NSO etc.).

 • Sleutel-tot-je kind Masterclass

  Deze masterclass is voor iedereen, die met kinderen werkt (therapeut, leerkracht), leeft (ouders, grootouders) en op een andere liefdevolle manier in contact wil zijn met kinderen. Bij de start van de avond verzamelen  we alle vragen en thema’s van de deelnemers. Aan de hand van deze onderwerpen geef ik supervisie, onderzoek, bespreek en kom met tips en praktische adviezen om mee aan de slag te gaan.

   

  Meer over liefdevol opvoeden vind je in het boek ‘De sleutel tot je kind’.

 • Informatie

  Elk voor- en najaar zijn er drie avonden op de maandagavond van  19.15 – 21.45 uur.

  Kosten: € 150,- voor drie avonden.

   

  Mail mij voor de actuele data via onderstaand contactformulier.

 • Sleuteltraining Hartgrondig Opvoeden

  Deze opvoedtraining bestaat uit zes lessen en wordt door het hele land aangeboden door Sleuteltrainers, die door mij persoonlijk zijn opgeleid. In deze zes lessen behandelt de Sleuteltrainer de volgende onderwerpen: ongehoorzaamheid, zeuren, liegen, ruzie maken,  en geweld. De training is bestemd voor opvoeders die op een andere respectvolle en liefdevolle wijze hun kinderen willen opvoeden. Gevorderde ouders, die bereid zijn om aan zelfonderzoek te doen.

  Meer over liefdevol opvoeden vind je in het boek ‘De sleutel tot je kind’.

 • Informatie

  De training en het bijbehorende boek (De sleutel tot je kind) kun je als inspiratiebron gebruiken om anders naar je kind te kijken en te luisteren.

   

  Zie website: www.sleuteltrainingen.nl

 • KLUP: Kinderen Leren Uitermate-goed Plezier-maken

  KLUP is bedoeld voor kinderen, die veel hebben meegemaakt en nu een vrolijk leven willen hebben. De kinderen die baat hebben  bij KLUP zijn sterk, stoer en hebben geen therapeut nodig, maar wel liefdevolle ondersteuning om hun eigen gelukkigheid te bereiken.

  Voor KLUP-sessies verwijs ik je graag door mijn collega-Kindertherapeuten, die opgeleid zijn aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

  Meer over de opleiding tot Integratieve KinderCounselor of Kindertherapeut: zie de website van De Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

 • Informatie

  Integratieve KinderCoaches, Integratieve KinderCounselors, Integratieve Kindermediators of Integratieve Kindertherapeuten kunnen jouw kind in proces zetten op weg naar hun eigen geluk. Ik breng je graag in contact met één van deze professionals in jouw stad.

   

  Kosten, tijden en praktijkinfo vind je terug op de websites van deze professionals.

   

 • Partnercommunicatie

  Een relatie tussen twee mensen verandert voortdurend. Mensen ontwikkelen zich immers in hun persoonlijke groei. Iedere keer weer zullen beide partners elkaar op de hoogte moeten houden van hun innerlijke veranderingen wil de relatie zich kunnen uitbreiden en verdiepen. Doet één van de partners dat niet dan ontstaat al snel de reactie van de ander ‘we zijn uit elkaar gegroeid’ en worstelt met de vraag ‘passen we wel bij elkaar’.

 • Informatie

  Child Consult is geopend op woensdagen.

  De kosten: € 250,- per sessie.

 • Gezinsmediation en Gezinsgesprekken

  Gezinsmediation is geschikt wanneer er te vaak te heftige meningsverschillen (ruzies) plaatsvinden tussen volwassenen en/of kinderen, waar één gezinslid opvalt door grensoverschrijdend gedrag, waar ouders zich ‘slaaf’ voelen van één of meerdere kinderen, waar iedereen het verdient om gezien en gehoord te worden, voor gezinnen die hun conflicten willen oplossen

   

  Gezinsgesprekken zijn geschikt voor gezinnen waar gevoelens bespreken moeilijk is, gezinnen in rouw, gezinnen die voor een grote verandering staan, gezinnen, gezinnen waar een taboe/geheim onthuld is (moet worden), gezinsleden die elkaar beter willen begrijpen en dieper en met meer liefde met elkaar in contact willen zijn, gezinnen die behoefte hebben aan praktische oplossingen.

 • Informatie

  Procedure gezinsmediation (minimaal 3 sessies): intake met de ouders, mediation tussen ouders/kinderen, gezinsevaluatie met adviestraject (individueel- of groepstraject).

   

  Procedure gezinsgesprekken (minimaal 2 sessies): intake met de ouders met adviestraject, gezinsgesprek en wat verder nodig is (individueel- en of gezinstraject).

   

  De kosten: € 250,- per sessie (1 uur).

 • Video: lezing maart 2012- deel 1

 • Video: lezing maart 2012- deel 2

 • Video: lezing maart 2012- deel 3